AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Selülit herkesin derdi

Kadınların yüzde 80'ni hayatlarının değişik dönemlerinde selülit problemi yaşarlar. Selülit sadece bir estetik problemi değil çözülmesi gereken bir sağlık problemidir. Yanlış yaşam stili, yapısal özellikler, sigara ve kafein tüketimi ve yanlış beslenme selülit oluşumuna neden olan faktörlerin başında geliyor. Değişik faktörlerden kaynaklanan dolaşım problemlerinin yanı sıra ince belli dolgun kalçalı dolaşım ve su tutma problemlerini diğerlerine oranla daha yoğun yaşadıkları için selülite daha kolay davetiye çıkartıyorlar. Gebelik önleyici ilaçların sık kullanımı da selülite yol açıyor.

Kilolu, zayıf, balık etli, uzun, kısa her yaşta kadında görülebilir. Öncelikle bu konuda bilinçlenip, uygun bir beslenme programı uygulamalı ve bu probleme yol açan nedenleri ortadan kaldırmalıyız. Hareketsiz yaşam biçimi, sürekli bacak bacak üstüne atarak oturmak, çok dar pantolon ve diz altı çorap giymek dolaşım sistemini ve lenf sisteminin düzenli çalışmasını engelleyerek selülite yol açıyor. Sigara, damarların en büyük düşmanı. Güçlü bir damar darlaştırıcı özelliğine sahip olması nedeniyle kanın hücreden gelen besinlerde beslenmesini engelliyor.

Selüliti önlemek için sigara kullanımını terk ederek savaşa başlayabilirsiniz. Düzenli spor yapmak sadece selülit değil bütün sağlığımız için vazgeçilmezdir.. Öyle çok yoğun, çok tempolu bir spora da gerek yoktur. Günde 30-60 dk. arası yapacağımız yürüyüş, bisiklete binmek ya da merdiven inip çıkmak kan dolaşımını düzenleyip selülit oluşumunu durduracaktır. Bu konuya önümüzdeki yazımızda devam edeceğiz.

Soslu bonfile

Malzemeler: 4 adet tavuk bonfile, 4 adet sosis, 4 dilim taze kaşar peyniri, 2 adet domates, 200 gr. mantar, 2 adet sivri biber, 1 adet soğan, kekik, tuz, karabiber, sıvıyağ.

Yapılışı: Bonfileleri biraz inceltip teflon tavada biraz yağ ile önlü arkalı kızartın. Sivri biber ve mantarları ince ince kıyıp biraz sıvı yağ ile 2 dakika kavurun. Küp doğranmış soğanları da ekleyip soğanların rengi değişene dek kavurun. Halka doğranmış sosisleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, kekik, karabiber ilave edip ocağın altını kapatın. Kızarttığımız tavuk bonfileleri fırın tepsisine alın, hazırladığımız sosu eşit oranda bonfilelere paylaştırın. Son olarak kaşar peynirleri üzerine yerleştirip 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

GÜNÜN MÖNÜSÜ

  • Soslu bonfile

  • Pirinç pilavı

  • Salata


  • 22 Nisan 2003
    Salı
     
    GÜLSEN ORTAÇ


    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED