AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Sevgi dolu mesajlar

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukları kabul eden Başbakan Erdoğan, "sevgili yavrularım" diye hitap ettiği çocuklara, "Sizin dünyanız daha güzel olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocukların kuracakları dünyanın, şimdiki dünyadan çok daha yaşanılır ve güzel olacağını belirterek, "Sizlerin yerinde olmak ve gelecekte sizlerin sevgi dolu yüreklerinizle kuracağınız o güzel dünyada ben de yaşamak isterdim" dedi. Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dünyanın değişik ülkelerinden gelen çocukları Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti.

'Sevgili yavrularım'

Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın da hazır bulunduğu kabulde çocuklara hitap eden Erdoğan, "Sevgili yavrularım" diyerek başladığı konuşmasında, çocukların, medeniyetlerin buluşma noktası olan Türkiye'ye gelmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, "Hepinizin biraraya gelip inanılmaz güzellikte bir çiçek bahçesi oluşturduğunuzu görüyorum. Sizler, biz büyüklerin gerçekleştiremediği düşleri gerçekleştireceksiniz. Bu yüzden de doğrusunu isterseniz sizlerin yerinde olmak ve gelecekte sizlerin sevgi dolu yüreklerinizle kuracağınız o güzel dünyada ben de yaşamak isterdim" diye konuştu.

'Dünyanız güzel olacak'

Erdoğan, çocukların kuracakları dünyanın şimdiki dünyadan çok daha yaşanılır ve güzel olacağına inandığını dile getirerek "Sizlerin kuracağı dünyayı görür gibi oluyorum. Bu dünyada hiç kimse yoksulluk yüzünden acı çekmeyecek, herkes sevdiği güzel bir işte çalışıp ailesini geçindirecek parayı kazanabilecek. Sizlerin kuracağı dünyada insanlar birbirlerinin haklarını koruyacaklardır. Kimse kimsenin hakkını çiğnemeyecek" dedi.

MEKTUP YAZMAYI UNUTMAYIN

Başbakan Erdoğan, çocuklardan ülkelerine döndüklerinde burada tanıştıkları arkadaşlarına mektup yazmalarını kendisine de "sağlık ve esenlik içinde yuvalarına döndüklerini bildiren" bir kartpostal göndermelerini istedi. Erdoğan, daha sonra bayram nedeniyle Türkiye'de bulunan çocukların ülkelerinden getirdikleri hediyeleri alırken, kendisi de çocuklara birer gümüş şekerlik armağan etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Sezer: Hep aklın yolundan gidin
Köşk'te çocukları kabul eden Cumhurbaşkanı Sezer, "Sizler insanlığın umudusunuz" diyerek, yeniliklere açık olmalarını, bilimin yolunda gitmeleri ve demokrasiyi yaşam biçimi seçmelerini istedi.
'Başkanlık sistemi' Türkiye'yi rahatlatır
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Özal çok istediği halde yapamadı, inşaallah Tayyip Bey gerçekleştirir" dedi. DYP lideri Ağar ile AK Partililer de başkanlık sistemine destek verdi.
Musul Mehmetçik istiyor
Türk istihbaratçıların hazırladığı bir raporda, Musul'da yapılan bir protestoda Arapların "Türk askeri isteriz" sloganı attıkları belirlendi. Irak'a gidecek personel listesine son şekli veriliyor.
Kuzey Irak'ın kaderi Türkiye için önemli
Ankara'nın Irak trafiği sürüyor
Değişiklik aynen iade edilecek
Başkanlık sistemi masaya yatırılıyor
Denktaş: Şuur altındaki düşüncesini açıkladı
HADEP'in mallarına el konuldu
Kapatılan Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Bingöl İl Başkanlığı binasındaki malzemelere el konuldu. Bir süre önce kapatılan ve kapısına polis tarafından kilit vurulan HADEP'te dün yine hareketlilik yaşandı. Polis gözetiminde HADEP Bingöl İl Teşkilatı'na gelen Milli Emlak Müdürlüğü memurları parti içinde bulunan bütün malzemeleri önce bir listeye yazdı. Zabıt altına alınan malzemeler daha sonra Tarım İl Müdürlüğü kamyonu ile Hükümet Konağı'na götürüldü.
22 Nisan 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED