AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Aklınıza mukayyet olmak için şiirler

Star'da yayınlanan Gece Hattı'nın sunucusu Mesut Yar, öykü ve deneme kitaplarından sonra bu kez de doğup büyüdüğü Kurtuluş semtinin şiirleriyle okuyucunun karşısına çıkıyor

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU
    Star'daki Gece Hattı'nın kendine has üslubuyla tanınan ve beğenilen sunucusu Mesut Yar, beşinci kitabıyla okuyucu karşısına çıktı. Daha önceki deneme ve öykü kitaplarıyla haber dışında "edebiyatta da varım" diyen Mesut Yar, doğup büyüdüğü semtin aşklarını, kavgalarını ve defolarını bu kez de şiirleştirdi.

    Alfa Yayınları'ndan çıkan ve Yar'ın, 1991- 2003 arasında kaleme aldığı şiirlerinden oluşan kitap, "Kurtuluş Aşkta Aşk Kurtuluş'ta" ismini taşıyor. Ekrandaki göz kırpan habercinin duygusal yönünü ortaya çıkaran şiirler, Kurtuluş semtindeki mozaiğe de ayna tutuyor.

    'Medyadaki ahlaksızlıktan bıktım'

    Şiiri, diğer yazım biçimlerinden daha cesur ve tehlikeli bir anlatım olarak görüyor Mesut Yar. Bu yüzden de biraz zorlanmış. Ancak gelen olumlu tepkiler onu cesaretlendirmiş. Bundan sonraki çalışmalarında şiire daha çok yer vereceğini söylüyor. "Benim iki kaynağım var. Birisi gazetecilik, birisi edebiyat. Bunların dışına çıkamam" diyor Yar.

    Ancak, medya dünyasındaki düzensizlikten sıkıldığını anlatıyor. Artık kalıcı şeyler yapmak istediğini dile getiren Yar, "Medyadaki ahlaksızlıktan sıkıldım. Herkes kendini ahlak abidesi olarak gösteriyor ama görünürde hiçbir şey yok. Hiç kimse anlattığı gibi yaşamıyor. Ekranda anlattıklarını hayata geçirmiyor. Ama halk bunları ayırıyor. Gelen maillerden anlıyorum ki halkın bizden diye bir kavramı oluştu. Kendisini halka kapatmış, sırça köşklerde yaşayan, sadece akşamları çıkıp ahkam kesen insanlardan hoşlanmıyor halk" diyor. Gece Hattı'ndaki sunucunun sevilmesiniyse, sahici olmakla açıklıyor Mesut Yar.

    "Ben sokaktan geldim ve halkla içiçeyim. Hâlâ otobüse biniyorum, kirada oturuyorum. Kurtuluş'ta yürürken biri boynuma sarılabilir, Feriköy'de yürürken de biri yumruk atabilir, ya da otobüste ayağıma basabilir. Ben sahici bir adamım."

    Şiirlerle mutluluğu arıyor

    Yeni çıkan Kurtuluş Aşkta Aşk Kurtuluşta adlı yeni şiir kitabında doğup büyüdüğü Kurtuluş semtini şiirleştirmesinin sebebini anlatan Mesut Yar, "Kurtuluş, geçmişte İstanbul'un çok az semtinde yaşanabilecek bir mozağiye sahipti. Etnik grupların bir arada yaşadığı, delikanlılık jargonunun da olduğu bir yerdi. Ben, bu şiirlerle o mutluluğu arıyorum" diyor.

    Herkesin çapını ve haddini bilmesi lazım

    Son dönemlerde yazarlık konusunda yaşanan popülizmden rahatsız olan Mesut Yar, belaltı ve öznesel yazılar yazanların kitaplarının ve kadın yazarların güzellemelerinin, büyük edebiyatçıların yanına konup daha çok satıyor denmesinin saçmalık olduğunu söylüyor. Gazetecilikte 20 yıla geldiğini ancak hâlâ ham olduğunu belirten Yar, anı kitabı yazmak gibi bir düşüncesinin olmadığını, buna hakkı da olmadığını söylüyor. Mesut Yar, herkesin çapını ve haddini bilmesi gerektiğini belirtiyor.

    Don Kişot Mesut Yar, yeldeğirmenlerine karşı

    Medyanın, hep aynı isimler etrafında dönüp duran bir star sistemi yarattığını belirten Mesut Yar, TV'de iki gün gözükmediği taktirde unutulacağını bildiğini söylüyor. Her akşam masasına Don Kişot koyduğunu söyleyen Yar, "Don Kişot'u koymamın bir tek sebebi var. Yel değirmenlerine karşı savaşıyorum çünkü" diyor. Medyanın ve ülkenin içine düştüğü süreçte zorlandığını kaydeden Yar, her akşam söylediği "aman aklınıza mukayet olun" sloganının kendisi için de geçerli olduğunu ifade ediyor.


    Silah da iyidir, müzik de, aşk da
    El Mariachi gitar çantasında silahlarla dolaşan bir müzisyendir. Uyuşturucu babası Bucho'yu izlerken kendini birden küçük bir kasabada bulur. Bucho ile şimdiye kadar hiç karşılaşmamıştır ama yıllar önce Bucho'nun adamlarının saldırısına uğramış ve onda hayatının sonuna kadar geçmeyecek bir iz bırakmışlardır. Kasabada Bucho'nun adamlarıyla ilk vuruşmasında yaralanır. Kitapçı dükkanı işleten güzel Carolina iyileşmesinde yardım eder. Kitaplardan oluşan dünyasında yaşayan Caroline, Mariachi ile karşılaştığı anda bu adamın onun kaderini değiştireceğini anlamıştır. Caroline ise Mariachi'nin yaşamındaki tek umut ışığı olacaktır.

    Desperado

    Orj Adı: Desperado Yön: Robert Rodrigez Oyn: Antonio Banderas, Salma Hayek, Joaquim De Almedia Yapım Yılı: 1995 Türü: Macera
    KANAL D / 20.30

  •  
    Savaştan geriye kalanlar üzerine
    NTV daha savaşın sıcaklığı sürerken, ileriye yönelik notlar biriktiriyor. Üç bölümden oluşacak Tarihe Kayıtlar'ın ilk bölümüne, Yılmaz Erdoğan, Can Dündar, Alev Alatlı katılıyor ve izledikleri görüntülerini yorumluyor. Konuklar savaşın kendilerinde bıraktığı izleri programda anlatıyor.
    Ntv / 22.05

    'Taş Fırın'la 'Light' küserse
    Çocuklar Duymasın'ın tekrar olmayan bu yeni bölümünde, yılların can dostu iki arkadaş Haluk ve Selami artık düşmandır. Selami Haluk'un bir hareketine alınganlık gösterir ve Haluk'a küser. Telefonundan Haluk'un numarasını bile silen Selami barışmamakta kararlıdır. Tüm ev halkı Haluk ile Selami'yi barıştırmaya çalışmaktadır. Bu arada patron Selçuk ile Engin arasında saç gerilimi artarak devam etmektedir. Saçlarına çeşitli işkenceler yapılan Engin'in imdadına Selçuk-Mary aşkı yetişir.
    Atv / 20.30

    Reyhan'ın şok evlilik kararı
    Başrollerini Ahmet Gülhan, Meltem Cumbul ve Beyazıt Öztürk'ün paylaştığı Biz Size Âşık Olduk, kısa bir aranın ardından yeni bölümleriyle ekrandaki yerini alıyor. Ortalardan kaybolan Reyhan kafeteryaya geri döner. Hastalığı tamamen geçmiş, sağlığına kavuşmuştur. Bu arada Sinan'ın yolu hesapta olmayan biriyle kesişir. İlginç kesişme yüzünden Sinan bu sırrı Feride'den saklamaya çalışır. Sağlığına kavuşan Reyhan Cem'le evlenmeye karar verir.
    Kanal D / 22.00

    Her yöreden türkü sevenler için...
    Türüt Show'un bu haftaki bölümüne Türk halk müziğinin sevilen iki sanatçısı Kıvırcık Ali ve Arzu konuk oluyor. Halk müziğinin başarılı sesi Kıvırcık Ali, birlikte düet yaptığı sanatçı Arzu ile beraber Türüt Show'a katılarak halk müziği sevenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sunuyor. Programda İsmail Türüt de sevilen şarkılarını seslendiriyor.
    Kanal 7 / 21.45

    Reşat'ta yeni aşk sinyalleri
    Berna Laçin, Yetkin Dikinciler ve Can Gürzap'ın başrol oynadığı Seni Yaşatacağım'da, Zeynep ile Ekrem'in evlilikleri bitmiştir. Boşanma davası açılır, Ekrem'in geriye dönüş şansı yoktur. Reşat, dinlenmek için Safranbolu'daki konağına çekilir. Ancak bu, yeni bir aşkın başlangıcıdır. Reşat'ın Safranbolu'ya gittiğini öğrenen Abdullah ise hemen adamlarını gönderir. Reşat, Zeynep'i aklından çıkaramamaktadır. Bu nedenle sözlü olduğu Sinem'e karşı soğuk davranmaya başlamıştır.
    Atv / 22.00
    22 Nisan 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED