T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Bu iş olur

BEŞİKTAŞ-SLAVİA PRAG ile 1-0'ın rövanşını oynuyor

Beşiktaş, UEFA Kupası 4. tur rövanş karşılaşmasında Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımıyla karşılaşacak. Siyah-Beyazlılar, bugün saat 19.30'da İnönü Stadı'nda oynayacağı Slavia Prag karşısında, Prag'da 1-0 yenildiği rakibine karşı 2 farklı galip gelebilmek için mücadele edecek. Beşiktaş'ın, dünkü idmanında futbolcuların oldukça istekli olduğu öğrenildi. Dünkü idman tek pas, istasyon ve yarı sahada çift kale maç şeklinde geçerken, Rumen Hoca, çift kale maçta hata yapan oyuncularını uyardı. Antrenmana sakat olan Bayram ve Tümer katılmadı. Ağır bir grip geçiren İlhan ve hafif sakatlığı bulunan Ahmet Yıldırım ise, antrenmanı yarıda bıraktı.

Lucescu: Final arıyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu, Prag maçının kendileri için çok önemli olduğunu ve bu karşılaşmada çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Oynayacakları maçta turu geçmek için uğraşacaklarını belirten Lucescu, "Slavia Prag maçında çeyrek final mücadelesi vereceğiz. Finale kadar gidebiliriz tabi, vereceğimiz ödün ve çalışmalarla olacak." dedi.

Avrupa'da 86. maç

Beşiktaş, Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımıyla yarın yapacağı UEFA Kupası 4. tur rövanş maçıyla birlikte, Avrupa kupalarındaki 86. maçına çıkmış olacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde, Türkiye'yi 13 kez Şampiyon Kulüpler, 7 kez Kupa Galipleri, 5 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti. ''Kara Kartallar'' bugüne kadar Avrupa'da yaptığı 85 maçta, 24 galibiyet, 41 yenilgi, 20 de beraberlik aldı. Siyah-beyazlılar, 3 kupada toplam 90 gol atarken, kalesinde 135 gol gördü.

BEŞİKTAŞ İnönü'de başarılı

Beşiktaş, Avrupa Kupaları'nda İnönü'de daha başarılı sonuçlar alıyor. Siyah-beyazlılar, evinde yaptığı 42 maçın 20'sini kazanırken, yalnızca 9 kez yenildi, 13 de beraberlik aldı. ''Kara Kartallar'', evinde rakip fileleri 58 kez havalandırırken, kalesinde 41 gol gördü.

Son 22 maçta 2 yenilgi

Beşiktaş, Avrupa kupalarında İstanbul'da yaptığı son 22 maçınyalnızca 2'sini yitirdi.1994-95 sezonundan bu yana 3 kupada toplam 22 kez evinde maç yapan Siyah-Beyazlılar, yalnızca Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 1997-98 sezonunda Almanya'nın FC Bayern Münih, 2000-01 sezonunda ise İtalya'nın AC Milan takımlarına 2-0'lık skorlarla boyun eğdi. Diğer 20 maçta yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, 13 galibiyet, 7 de beraberlik aldı.

SLAVİA PRAG iddialı geldi

Beşiktaş'ın, UEFA Kupası 4. tur rövanş maçında bugün karşılaşacağı Çek ekibi Slavia Prag, İstanbul'a geldi. Slavia Prag Teknik Direktörü Miroslav Baranek, 1-0'lık avantajın yeterli olup olmayacağının maçtan sonra anlaşılacağını belirterek, "Beşiktaş büyük bir takım, avantajımızı korumaya çalışacağız. İki takımın da şansları eşit" diye konuştu.

 
DENİZLİ prestij peşinde
SPORDA SEFERBERLİK BAŞLIYOR
GALATASARAY derbiyi düşünüyor
Fener'e samba modeli
Trabzon'un dersi Gençlerbirliği
EFES'İN Gözü Yükseklerde
DEVLER SAHNE ALIYOR
Dünya Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağını oluşturan Türkiye Rallisi, bugün Antalya'nın Kemer ilçesinde başlıyor.
Juve'yi ezdiler
Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Manchester United ile İtalya'nın Milan takımları gruplarında ilk 4 maçları kayıpsız geçip çeyrek finale yükseldiler. D Grubu lideri Manchester United, İngiltere'de 2-1 kazandığı maçın rovanşında Juventus'u İtalya'da da devirdi: 3-0. İtalyan ekibi AC Milan ise deplasmanda Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskava'yı 1-0 yenerek 12 puanla çeyrek finale çıkmayı garantiledi. Şampiyonlar Ligi'nin iddialı ekiplerinden Real Madrid ise deplasmanda Borussia Dortmund'la 1-1 berabere alarak çeyrek final umutlarını son iki maça bıraktı. Ligin diğer favorilerinden Juventus ise Manchester United yenilgileriyle çeyrek final şansını zora sokarken İtalyan ekibinin kendi sahasında oynayacağı Deportivo maçı büyük önem kazandı.
Sacremento Kings Detroit'i kolay geçti
NBA'de basketbol heyecanı oynanan 8 karşılaşma ile devam etti. Hidayet'in oynamadığı maçta Kings, Detroit Pistons'ı 81-75 yenerken, Mehmet Okur 9 sayı attı. Diğer sonuçlar şöyle: Orlando Magic-Dallas Mavericks: 98-93, Cleveland Cavaliers-New Jersey Nets: 93-90, Indiana Pacers-Washington Wizards: 78-83, New York Knicks-Houston Rockets: 102-95, San Antonio Spurs-Miami Heat: 84-69, Portland Trail Blazers-Atlanta Hawks: 89-86, Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers: 109-98.
27 Şubat 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED