T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Meclis'in ateşle imtihanı

Hükümetin Türk askerinin Kuzey Irak'a gönderilmesi ve ABD'nin askerinin Türkiye'de konuşlanmasına izin verilmesine ilişkin yetki tezkeresi bugün TBMM'de görüşülecek.

Meclis bugün tarihi oturumlarından birisini daha gerçekleştirecek. Hükümetin Türk askerinin Kuzey Irak'a gönderilmesi ve ABD'nin askerinin Türkiye'de konuşlanmasına izin verilmesine ilişkin yetki tezkeresi Meclis'te görüşülecek. Meclis'teki görüşmelerin kapalı kapılar ardından yapılması beklenirken, tezkerenin kabul edilmesi için katılanların bir fazlasının evet oyu vermesi yeterli olacak. CHP'lilerin ret oyu vereceği tezkereye AK Parti'den de çok sayıda milletvekilinin ret oyu vermesi bekleniyor.

6 aylık süre kısaltılabilir

Meclis Genel Kurulu bugün saat 15.00'de yapılacak toplantısında yetki tezkeresini görüşecek. Hükümet, Irak'a asker gönderilmesi ve ABD askerinin Türkiye'de konuşlanması konusunda Meclis'ten yetki istiyor. Hükümet, 62 Bin ABD askeri ile 255 uçak ve 65 helikopterin Türkiye'de konuşlanmasına izin verilmesini istiyor. Hükümet, Meclis'ten 6 aylık bir süre için yetki isterken bu sürenin önergelerle kısaltılabileceği belirtiliyor. Dün sabah saat 09:00'dan 15:00'e kadar toplantı yapan AK Parti Grubu, toplantıya bugün devam edecek. Erdoğan ve Gül'ün ikna çabaları sürecek.

Arınç tezkereyi inceliyor

TBMM Başkanı Bülent Arınç da, hükümet tarafından Meclis'e gönderilen tezkereyi incelediğini söyledi. CHP lideri Baykal'a iadei ziyarette bulunan Arınç, tezkerenin bugün TBMM'de görüşüleceğini belirterek, "Tezkereyi titizlikle inceliyorum. Bu çok önemli konuda. gelecek kuşakları ilgilendiren, coğrafyayı ilgilendiren konularda en iyi kararın verileceğini umuyorum" dedi.

Baykal destek çıktı

CHP lideri Baykal da, Türkiye'nin kendi güvenliği için Kuzey Irak'ta asker bulundurmasının doğru olacağını belirterek, "Kuzey Irak'a asker göndermek, ABD'nin işgalini desteklemek olarak değerlendirilemez. Biz, savaş çıkarsa haklı olarak tedbir almak amacıyla asker gönderiyoruz" dedi.

Arınç, Çankaya'ya çıktı

Görüşmeden sonra Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Sezer'le görüşen Arınç, ardından da Başbakan Gül ile bir araya geldi. Arınç'ın tezkere konusunda diplomasi yürüttüğü belirtildi.

 
'ABD ile ilişki, ayıyla yatağa girmek gibidir'
AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek, İsmet İnönü'nün "Süper güçlerle ilişkiye girmek ayıyla yatağa girmeye benzer" sözlerini hatırlattı. AK Parti bugün yeniden toplanacak.
İş ABD'nin KDV pazarlığına kaldı
ABD, kullanacağı benzin ve mazot için KDV ve ÖTV pazarlığı yapıyor. Ekonomik pakette ise toplam 26 milyar dolar var.
Tezkereye
çifte oylama

Savaşa değil
barışa evet

Powell: Tezkere acele çıkmalı
Gül: Bunu TBMM bilir

ABD Dışişleri Bakanı Powell, Başbakan Gül'ü arayarak, "Tezkere TBMM'den acele çıkmalı" dedi. Ancak Gül, "Kerhen de olsa bizden çıktı. Karar TBMM'nin" karşılığını verdi.
NATO
savunması geldi

Hollanda'dan gönderilen üç Patriot bataryası ile Almanya'dan gönderilen iki AWACS uçağı dün geldi.
Ağar: ABD askeri Zaten Türkiye'de
Demokratik bir toplantı oldu
27 Şubat 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED