AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Sanayiciden birlik çağrısı

Başbakan Erdoğan'ı ziyaretinde TÜSİAD'ın hükümete yönelik eleştirilerine katılmadığını belirten ASO Başkanı Zafer Çağlayan,"Bu tür açıklamaların Türkiye'nin elini zayıflatacağını'' söyledi.

TÜSİAD'ın hükümete yönelik eleştirilerinin ardından Başbakan Erdoğan'ı ziyaret eden ASO Başkanı Zafer Çağlayan, birlik çağrısında bulundu. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, dün Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çağlayan, "Bugün, birlik ve beraberlik günüdür. Böyle günler, hükümetiyle, milletiyle, sanayicisiyle ve meslek kuruluşlarıyla birlikte, ülkenin birlik ve beraberliği için dayanışma içinde olunması gereken günlerdir" dedi.

Çağlayan, "TÜSİAD'ın, 'hükümet, Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırıyor" şeklindeki eleştirisine kesinlikle katılmadığını belirterek, bu tür açıklamaların "Türkiye'nin elini zayıflatacağını", birlik ve beraberliğini bozacağını düşündüklerini bildirdi.

Savaş tahvili önerisi

ASO Başkanı Zafer Çağlayan, Başbakan Erdoğan'a, iç borçların ödenmesi amacıyla bir savaş tahvili çıkarılması önerisinde bulunduklarını söyledi. Çağlayan, "Vadesi üç yıldan az olmamalı, faizleri mutlaka mali sektöre danışılarak düzenlenmeli. Böyle bir borçlanmadan elde edilecek gelirlerin tek bir kuruşunun harcamalarda değil, tamamının borçların tasfiyesinde kullanılacağı şeklinde bir düzenleme yapılabilir. Bu durumda, Türkiye'nin borçlanmasına bir nefes, bir soluk gelecektir" diye konuştu.

TÜSİAD'a örtülü eleştiri

Gerek ABD gerek Irak konusundaki yaptığı çalışmalar hakkında, sanayicilerin, hükümeti zor duruma sokacak açıklama ve davranışlardan mutlaka kaçınmaları gerektiğine işaret eden Zafer Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendileri nelerin yapılacağını ve nasıl yapılacağını çok iyi biliyorlar. Bizler bir anda çok fazla umutlanıyoruz, sonra da bunlar gerçekleşmeyince demoralize oluyoruz ekonomiyle oynayıp, faizleri yükseltip, borsayı düşürmenin bir anlamı da yoktur."

  • HABER MERKEZİ

  •  
    SPK'dan yatırımcıya soğukkanlılık çağrısı Yatırımcılara soğukkanlı olma çağrısı yapan SPK Başkanı Cansızlar, "Türk ekonomisi şokları dış yardım beklemeden kendi gücüyle atlatır" dedi.
    Coca-Cola kapağının altındaki 'BUSH!'
    TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'ın, ABD'nin tek yanlı taleplerine direnen hükümete yönelttiği yakışıksız eleştirilerin arkasında, Coca-Cola ile ortaklık ilişkilerinin olduğu iddia ediliyor.
    Vergi Barışı süresi uzatılsın
    Piyasada temkinli iyimserlik havası
    Önceki yardım paketinin rafa kaldırılmasıyla şok yaşayan piyasalar ikinci ABD yardım paketine temkinli bir yaklaşım izliyor.
    ABD Irak'ta ganimet avında
    Kamu bankalarına taze kan geliyor
    Açlık sınırı 433 milyon liraya çıktı
    Dört kişilik ailenin açlık sınırı, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2.9 oranında artarak 433 milyon liraya ulaştı. Yoksulluk sınırı ise 1 milyar 318 milyon liraya çıktı. Türk-İş Araştırma Merkezi tarafından yapılan çalışmaya göre, gıda harcamalarında 2003 yılının ilk çeyreğinde ise toplam yüzde 14.1 artış oldu. Gıda harcaması tutarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36.2, 12 aylık ortalamalara göre de yüzde 40.3 artış kaydetti.
    28 Mart 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED