AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
ABD-Irak Savaşı'nın yeni adı: Propaganda

İskele Sancak, savaşın propaganda boyutunu ekrana getiriyor. Uzmanlar ABD ve Irak cephelerinin medya yoluyla yaptığı psikolojik savaşı masaya yatırıyor bu kez

Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu İskele Sancak, savaş propagandasını tartışıyor. Konusunda uzman isimler Irak savaşındaki propaganda savaşını tartışıyor.

Artık silahların kullanıldığı bir savaş olmaktan çıkan Irak Savaşı hakkında konuşacak olan uzman konuklar, ABD ve İngiltere'nin sivil halkı Irak rejimine karşı isyana teşvik edişini, koalisyon güçlerinin savaşı Irak halkının iyiliği için yaptığını anlatmaya çalışmasını, teslim olan Irak'a yapılan yardımları ve çocukların ABD askerlerine gösterdiği ilgiyi ekranlarda tekrar tekrar göstermelerini yorumluyor.

Bu gelişmeler karşısında boş durmayan ve esir edilen ABD askerlerinin görüntülerini, tüfeğiyle helikopter düşüren çiftçiyi TV'lerde göstererek psikolojik savaşı kendi lehine çevirmeye çalışan Irak yönetiminin stratejisini de tartışacak olan uzmanlar, bu savaşın psikolojik yönünü konuşuyor.

Savaşın farklı bir yönünü, propaganda boyutunu ekrana getirecek olan İskele Sancak'a El Cezire Televizyonu Türkiye Temsilcisi Yusuf Er Şahin, Gazeteci-Yazar Haluk Şahin ve İletişimbilimci Nuran Yıldız konuk olarak katılıyor.
Kanal 7 / 23.15


Bilgisayarla ölümcül oyun

Bilgisayar oyunları konusunda uzman olan bir genç Pentagon'un gizli bilgilerine ulaşırsa ne olur? Tabii ki içinden çıkılması hayli zor bir güvenlik sorunu meydana gelir. Wargames gerçek savaşla bilgisayar oyunları arasında paralellikler kuran hareketli bir film. Pentagon'un gizli bilgisayar sistemine sızmayı başaran David'in bilmediği şey ise askeri yetkililerin insan unsurunu ve hatasını elimine etmek için tüm kontrolü bilgisiyara verdiğidir. Bundan sonra bilgisayar ile David arasında ölümüne bir rekabet ve oyun başlayacaktır

Savaş Oyunları

Orijinal Adı: Wargames Yön: John Badham Oyn: Matthew Broderick, Dabney Colomen, John Wood, All Shhedy Yapım Yılı: 1983 Türü: Macera
CNBC-e / 21.00

 
Ayaz canını kurtarma telaşında...
Mahsun Kırmızıgül'ün rol aldığı Zalim'de, Ayaz, Sudenaz ile birlikte Kayseri'ye gelir. Ancak konak halkı ikiliyi sıcak bir karşılamazlar. Tek kızının ondan izinsiz birisiyle olduğunu ve üstelik bir de hamile kaldığını öğrenen Sanlı Bey oğullarına gece olduğunda Ayaz'ı öldürmelerini emreder. Başına gelecekleri hisseden Ayaz kaçmaya çalışırken Sudenaz onu engeller.
Star / 21.45

Gazetecilerin perspektifinden savaş
Oğuz Haksever'in sunduğu Basın Odası'nda Irak Savaşı tartışılmaya devam ediyor. Canlı yayınlanan programa gazetemiz yazarı Fehmi Koru ile, Radikal yazarları Perihan Mağden ve Tarhan Erdem, Milliyet yazarı Hasan Cemal, Sabah yazarı Mehmet Barlas ve Vatan yazarı Ruşen Çakır konuk oluyor.
Ntv / 20.30
28 Mart 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED