AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Sana 'hayatım' diyebilir miyim?

TBMM Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda eski sendikacı milletvekilleri arasında, içinden "hayatım" geçen bir İş Yasa Tasarısı tartışması yaşanınca, Kulis'te espriler durmadı.

TBMM Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas'a dostları tarafından bugünlerde sık sık bir soru yöneltiliyor.
Soru şu: "Agah Bey, sana 'hayatım' diyebilir miyim?" Agah Kafkas ise bu sorulara bazen gülüp geçiyor, bazen de sinirleniyor.
Agah Bey'e bu espriyi yönelten dostları, komisyon çalışmaları sırasında geçen bir diyalogtan esinleniyorlar. İş Yasa Tasarısı'nın görüşüldüğü TBMM Çalışma Komisyonu'da ikisi de eski sendikacı olan Agah Kaflas ile CHP İzmir Milletvekili Enver Öktem arasında sert atışmalar yaşanıyordu. Hak-İş Genel Sekreterliği'nden gelen Kafkas, tasarıyı savunuyor, OLEYİS Sendikası Genel Başkanlığı'ndan gelen Enver Öktem ise, tasarının çağdaşlıkla bağdaşmadığını ileri sürüyordu. Agah Kafkas, Enver Öktem'e, "Anlamıyorsun, dinlemeden, anlamadan... Bunun ideolojik hiçbir boyutu yoktur. Emek dünyasında 45 yıldır duruş sergilemiş biriyim" diye çıkışınca, espriye konu olan soru yöneltildi kendisine. Bundan sonraki diyaloglar şöyle:
'Hayatım' diyaloğu
- Enver Öktem: Hayatım o zaman ödünç iş ilişkisini anlat.
- Agah Kafkas: Hayatın falan değilim, Çorum milletvekiliyim. Ödünç iş ilişkisi Borçlar Kanunu'nda uygulanıyor. Burada çağdaş bir norma kavuşturuluyor.
- Öktem: Sen iktidarını anlat...
- Kafkas: Emeğin, işçi hareketinin değerlendirilmesi...
- Bayram Meral: Sen sendikacı olsa idin ne derdin
- Kafkas: Hep ilkelerin adamı oldum. Çağdaş norm getiriliyor
- Meral: Ne biçim sendikacılık
- Kafkas: Sendikacılığı tartışırsak benim yüzüme bakamazsın...
- Bakan Murat Başesgioğlu: Komisyonda sendikacıların olması bir zenginlik
- Meral: Amma da zenginlik ha!


Meğer çiğköfte tavana atılmazmış

Urfa milletvekillerinin bulunduğu bir sohbet ortamında "çiğköfte" muhabbetinin olmaması mümkün mü? Şanlıurfa milletvekilleri Yahya Akman ve Atilla Maraş, Meclis Kulisi'nde otururken sohbet yine çiğ köfteye geldi.

AK Parti'li Agah Kafkas, Akman'a, "Bir gün bu Meclis'te çiğ köfte yoğur da Genel Kurul'un tavanına yapıştıralım" diyerek takıldı. Akman ise "Kardeşim Genel Kurul salonunun tavanı çok yüksek oraya yapıştıracak babayiğit yoktur" diye karşılık verdi.

AK Parti'li Nimet Çubukçu ise "Çiğ köftenin tavana yapıştırılmasının anlamı nedir?" diye sorunca Urfa Milletvekili Maraş izah etti:

"Adamın biri 'Ben seni o kadar çok seviyorum, o kadar çok seviyorum ki, diyeceksin ki niye?' demiş. 'Niye?' sorusunu duyunca da 'Heeeç' demiş. Ben de sizin sorunuza 'Heeeç' diye cevap veriyorum. Çünkü bizim kültürümüzde çiğ köfteyi tavana yapıştırmak diye birşey yok."


Vekillerde bürokrat sıkıntısı

MGK'da gerginliğe neden olan bürokrat atamalarından AK Partili milletvekilleri de dertli. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, sorunlarını dinlemek için, bir grup milletvekili ile biraraya geldi. Toplantıda, söz alan her milletvekili, "yeni atanan bürokratlardan" yakındı. Milletvekilleri, AK Parti hükümeti döneminde atanan bürokratlarının hiç birisinin "telefonlarına çıkmadığını" belirterek, "Görevden aldıklarımız telefonlarımıza çıkıyorlardı. Bari, eskiler kalsaydı" dediler.


Ağar'ı takip etmek çok zor!..

DYP lideri Mehmet Ağar, geçtiğimiz hafta Eskişehir'deydi. Ağar'ı izlemek isteyen muhabirler için DYP Genel Merkezi bir araç tahsis etti. Ama ne araç! Depoda emekliliğini bekleyen ve kullanılmadığı için yer yer boyası dökülmüş bir minibüs... Ancak araç 60 kilometre hızla gitmeye bile dayanamadı ve ön tekerleklerden biri Sivrihisar yakınlarında patlayıverdi. Aracın şöförü tekerleği değiştirmeye çalışırken, DYP Basın Müşaviri de telefonla yardım istedi. İşte tam bu sırada DYP aracının önünde park halinde bekleyen bir kamyon geri geri gelerek tekerleği patlak minibüse çarpıverdi. Güne iki kazayla başlayan gazeteciler, daha sonra gönderilen başka bir araçla Eskişehir'e taşındı.


DSP'nin kurultay hazırlığı bitmiyor

DSP lideri Bülent Ecevit, 3 Kasım seçiminde yüzde 1 oy alarak partisini Meclis dışında bıraktı. Seçimden sonraki ilk günlerde "çekileceğini" açıklamış, tarih olarak da "2003 Nisan-Mayıs ayları" demişti. Ecevit'in verdiği tarih geldi de geçiyor ama hâlâ il ve ilçelerin kongre tarihleri bile belli değil. Olağanüstü kurultay isteyenler ise "hain" ilan ediliyor.


İhraçtan kurtulma teşekkürü

AK Parti İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali, kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevkedildi. Kemalettin Göktaş'ın başkanı olduğu Kurul ise Küçükali'ye 2 aylık geçici ihraç cezası verdi. Küçükali de Kurul üyelerine gönderdiği mektupta, "Beni ihraç etmediğiniz için teşekkür ederim. Parti içi demokrasinin en güzel örneğini sergilediniz" dedi.


  KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


5 Mayıs 2003
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED