AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Esir başkentte
vatan için MÜCADELE

TRT'nin "Edebiyat Uyarlamaları" kuşağının bir halkası olan ve Kemal Tahir'in "Esir Şehrin İnsanları" ve "Esir Şehrin Mahpusu" adlı iki romanından uyarlanan Esir Şehrin İnsanları adlı dizi film bugün start alıyor. 5 bölüm halinde ekrana gelecek olan olan dizinin yapımı TRT tarafından gerçekleştirildi.

Bir toplumu yeniden keşfetmek

Esir Şehrin İnsanları düşman işgali altındaki bir kentin, İstanbul'un öyküsü. Bir yandan işgalin getirdiği baskılar, diğer yandan savaş ve yokluklarla mücadele eden yorgun bir halk, Balkan Savaşı'ndan beri her cephede savaşmış, sonunda işgalin acısını taşıyan gururlu askerler ve tüm bu karamsarlığın içinden çıkan Kuva-i Milliye hareketi. Her şeye karşın padişahına bağlı kalanlar, yıllardır süren savaşta tüm inancını yitirmiş yılgın subaylar, Kuva-i Milliye'ye kayıtsız şartsız inanmış ve ilk fırsatta Anadolu'ya geçmeye çalışan vatanseverler, savaş ve işgalin nimetlerinden faydalananlar ve işbirlikçi burjuvalar. Tüm bu kargaşa ortamında Avrupa'dan dönen ve kendini birdenbire esir bir şehirde, beş parasız bulan paşa çocuğu Kamil Bey. Bu hikaye, Kamil Bey'in yaşadığı süreçte hem o güne kadar "ihmal ettiği" kendi halkını, hem de vatan sevgisini yeniden keşfetmesinin hikayesidir...

Koca bir servet neden reddedilir?

Uzun yıllar Avrupa'da yaşayan 30 yaşlarındaki Kamil Bey, eşi Nermin ve küçük kızı Ayşe ile birlikte işgal altındaki İstanbul'a döndüğünde, bir sürprizle karşılaşır. Babasından kalan malları, yangınlarda harap olmuştur. Nermin'in halasının evine sığınırlar. Halanın kocası İbrahim Bey İngiliz Garnizonu ile dostluk içindedir ve dolayısıyla servet sahibi olmuştur. İngilizler, Kamil'in babasından kalan Musul ve Kerkük'teki arazilerine büyük bir servet önerirler. Kamil, teklifi reddeder. Bu arada eniştesinin evinden ayrılır ve son mülkü olan harabe haldeki konağa taşınır.

ESİR ŞEHRİN İNSANLARI

Yön: Cafer Özgül Senaryo: Ahmet Yurdakul
Yapım: Cem Özdemir
Oyn: Emre Kınay, Zeynep Tokuş, Başak Köklükaya, Fıkret Kuşkan, Seray Sever, Zafer Algöz, Haldun Boysan, Erdal Özyağcılar, Mehmet Çebiç, Meriç Başaran
Trt 1 / 22.15


Kara Göl'ün ortasında gerilim yüklü macera

Kapalı Gişe kuşağında gerilim yüklü bir film ekrana geliyor; Kara Göl. Filmin konusu kısaca şöyle: Gölde araştırma yapan araştırmacılardan biri bilinmeyen bir yaratık tarafından vahşice öldürülür. Bunu öğrenen New York'lu paleantolojist Kelly Scott, olayı incelemek için harekete geçer ve Kara Göl'e doğru yola çıkar. İlk iş olarak bölgenin şerifiyle tanışır. Şerif olaya tanık olmuştur ve canavarı bulup öldürmek istemektedir. Sonunda Wells ve Scoot yanlarına Profesör Hector'u da alarak araştırmaya başlarlar.

Kara Göl

Orj. Adı: Lake Placid Yön: Steve Miner Oyn: Bridget Fonda, Bill Pullman, Oliver Platt, Brendan Gleeson, Betty White Süre: 82 Dk. (1999/Korku-Gerilim)
TRT 1 / 20.50


Savaş, ölüm ve insan üzerine bir klasik film

Savaş karşıtı filmlerin anası olarak bilinen All Quiet On The Western Front'un 1979 tarihli yeniden çevrimi geliyor ekranlara. Çok genç yaşta orduya yazılan ve kendisini 1. Dünya Savaşı'nın ortasında bulan Paul Bremmer'in öyküsünü anlatan ve ilk versiyonu 1930 yılında çekilen film, savaşın gündemden düşmediği bugünlerde izleyenlere çok şey söyleyebilecek bir yapım. Filmin yönetmeni ise, Marty ile büyük bir başarı kazanan usta yönetmen Delbert Mann.

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Orj. Adı: All Quiet On The Western Front Yön: Delbert Mann Oyn: Richard Thomas, Ernst Borgnine, Ian Holm, D. Pleasence Süre: 150 Dk. (1979/Savaş)
CNBC-e / 21.00

 
SSK ve Neşter Operasyonu
Kanal 7 Ankara Temsilcisi M. Akif Beki'nin sunduğu Kırmızı Işık'a Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu konuk oluyor. Programda 'Neşter Operasyonu' ile ilgili bilgi verecek olan Bakan Başesgioğlu, "Sağlık personelinin bazı firmaları ile nasıl bir çıkar ilişkisi kuruldu?" ve "Doktorların apartman aidatlarına kadar bütün masraflarını karşılayan ilaç firmaları bunun karşılığında ne aldılar?" gibi soruları cevaplıyor. Başesgioğul programda, SSK'nın nasıl kurtarılacağı hakkındaki planlarını da anlatıyor.
Kanal 7 / 00.45

Turizm ve kültüre dair...
Gani Müjde'nin bu akşamki konuğu Turizm ve Kültür Bakanı Erkan Mumcu. Bakan Mumcu programda, kamuoyunda büyük yankı bulan erken emeklilik, bakanlığına bağlı teşkilatlarla ilgili yapılması düşünülen yeni yapılanma ve kültürel varlığımızın korunmasına yönelik çalışamaları anlatıyor izleyenlere.
Ntv / 18.10

Otopark mafyası ve bilboardlar
Haber Özel ilgi çekici dosyaları ekrana getirmeye devam ediyor. Programda bu hafta, İstanbul sokaklarını mesken edinen otopark mafyası ile ilgili bir dosya yeralıyor. Programda ayrıca belediyeler için en önemli gelir kaynağı olan reklam panolarının ihale yöntemiyle pazarlanışı üzerine bir dosya yeralıyor.
Show / 23.15
7 Mayıs 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED