AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Bahar geldi, cildimizi tazelemenin tam zamanı

Şifalı bitkilerle veya eterli yağlarla hazırlanan kompresler ve buğu banyoları cilde tazelik kazandırır ve kan dolaşımını uyarır. En doğrusu, cildin akşam temizliğinin ardından uygulanmasıdır.

Kompresler için, bitkiler, kaynar derecede sıcak suyla haşlanıp üstü kapalı olarak 10 dakika demlenir ve süzülür.

Yüze uygulanan banyolar için kaynar olmayan sıcak suya bitkiler veya eterli yağlar eklenir. Büyük bir havluyla baş ve banyo kabı örtülerek, gözler kapalı biçimde 5-10 dakika boyunca cildin buharı emmesi beklenir. Buhar cildi yakmamalıdır. Sonunda yüz soğuk suyla yıkanıp, temiz havlu ile kurulanır.

-Yağlı cilt için bitki kompresi:
2 yemek kaşığı civanperçeni, ıhlamur veya okulüptüs yaprağı yarım litre su.

-Kuru cilt için bitki kompresi:
2 yemek kaşığı mayıs papatyası, lavanta veya ıhlamur, yarım litre su.

-Olgun cilt için bitki kompresi:
1 yemek kaşığı mayıs papatyası, 1 yemek kaşığı kuşburnu kabuğu, 1 yemek kaşığı aynısafa çiçeği yaprağı yarım litre su.

-Yağlı cilt için buğu banyosu:
Mayıs papatyası, ıhlamur, civanperçemi, okalüptüs veya biberiye yağından 4-6 damla ve 1 litre su.

-Kuru ciltler için buğu banyosu:
2 yemek kaşığı mayıs papatyası, lavanta veya ıhlamur ve 1 litre su.

İnsanın içini ısıtan, yüksek moral ve enerji kaynağı güneşli günleri görüntümüzle de yaşamak için değerli Fitoterapi uzmanlarından edindiğim reçeteleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Sağlık, mutluluk, huzur dolu günler dileği ile...

Çikolatalı pirinç pudingi

MALZEMELER: 4 çorba kaşığı yağ, yarım su bardağı pirinç, 2 su bardağı su, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 paket vanilya, 200 gr. sütlü çikolata, 5 yaprak jelatin, 1 su bardağı süt kreması.

YAPILIŞI: Pirinci yıkayıp süzün. 2 bardak suyu tencerede kaynatın. Pirinci ekleyip 2 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzgece alın. Başka bir tencerede süt ve tozşekeri karıştırıp kaynatın. Çikolatayı küçük parçalar halinde ilave edin, vanilyayı serpin ve karıştırın. Pirinci ekleyip ateşi kısın, 25 dakika ara sıra karıştırarak pişirin. Jelatini soğuk suda ıslatıp 10 dakika bekletin ve sıkarak süzün. Pirinç sütü çekip koyulaşınca ateşten alın. Yağı ve jelatini ekleyip karıştırın. Puding soğumaya başlayınca süt kremasını ilave edip yavaş yavaş karıştırın. 18-20 cm çapında bir cam kalıbı ıslatıp biraz tozşeker serpin. Pudingi kalıba dökün, buzdolabında 4 saat kadar bekletin. Servis tabağına ters çevirerek pudingi kalıptan çıkarın. Dilimleyip servis yapın.


6 Mayıs 2003
Salı
 
GÜLSEN ORTAÇ


Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED