AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Bu adamlar daha ne yapsın

Ankara'nın zoraki tebessümlerinden ve sahte gülücüklerinden sonra Anadolu insanının hem içten hem de tertemiz duygularını yansıtan davranışlarını görmek insana rahat bir nefes aldırıyor.

İlçe kongreleri için gittiğimiz Anadolu'da bu kez talepler kadar teşekkür ifadeleriyle karşılaşmaya başladık.

Muhalefet ve medyanın hükümet aleyhinde geliştirdiği onca argümana rağmen her kesimden insanın memnuniyetini görmeye başladık.

Bağkur ve SSK emeklileri seyyanen verilen zamdan sonra gece gündüz hükümete dua ettiklerini söylüyorlar.

Geçirilen kriz döneminden sonra vergilerini ödeyemez hale gelen esnaf, vergi barışıyla kendilerine sağlanan kolaylık için hükümeti takdir ettiklerini söylüyor ve bize teşekkür ediyorlar.

15 yıldır onca protesto ve eyleme rağmen nemalar konusunda bir arpa boyu yol alamayanlar ana paranın ödenmeye başlaması üzerine –kimi komik rakamlarla karşılaşanlar hariç- hükümete şükran duygularıyla dolu olduklarını söylüyorlar.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooparatifleri'ne olan borçlarının suhuletle ödenecek bir takvime bağlandığını öğrenen çiftçiler teşekkürden başka kelime bulamıyorlar.

Hele çiftçiye indirimli mazot uygulaması köylüyü iyice mest etmiş. Hiçbir hükümet tarafından düşünülmemiş bir uygulamayı hayata geçiren hükümet için çiftçimiz, "Bu hükümet daha ne yapsın" diyerek teşekkür etmektedir. Ucuz mazot bedelinin yarısını bu ay, yarısını Ekim ayında alacağını hesap eden çiftçi, Haziran ayında da doğrudan destek parası alacağı için halinden memnun görünüyor.

Köy muhtarları genelde vekillerin önünü keser ve mutlaka bir dizi talepte bulunurlar. Hafta sonu gittiğim bölgelerde bu tür talepler kadar taleplerine cevap verdiğimiz muhtarların teşekkürlerine mazhar olmak da doğrusu çok hoş bir duygu veriyor insana.

Yol boyunca bölünmüş yol projesinin işleyişini görmek de sevindirici.

Anadolu genel olarak bu hükümetten memnun görünüyor.

Halk, emekli maaşı zammı, kredi kartları borçlarındaki ödeme kolaylığı, kredi faizlerinin silinerek suhuletle ödenecek şekle sokulması, doğrudan gelir desteği, vergi barışı, matrah indirimi, enerjideki indirim, nema, mazot bedeli gibi somut olarak faydalandığı icraatları gördükçe memnun olduğunu izhar ediyor.

Tabii her şey güllük gülistanlık değil. Bir yanda teşekkürler insana rahat nefes aldırırken öte yandan, işsizlik, tayinlerle ilgili müracaatlar ve özelleştirme karşıtı propagandalar ise yoruyor, usandırıyor bazan da bunaltıyor.

Sokaktaki insana yapılacak yasal düzenlemeler, kamudaki yeniden yapılanma ve benzeri çalışmaları ne kadar anlatırsanız anlatın onlar ellerine geçeni görüp hissettikleri için somut icraat bekliyorlar.

Haklılar, bu hükümet aldığı halk desteğinden sonra konuşmak yerine icraat yaparak icraatlarını konuşturması gerekiyor. İcraatların konuşması gerekiyor.

İcraatlar konuştukça vekillerin nasıl rahat nefes aldıklarını yaşayarak görüyoruz.

Bu gerçeği hafta sonunda ben de yaşadım. Aldığım teşekkürler rahatlatırken talep ve şikayetler de bunaltmadı diyemem.

Hafta sonunda ben de bu taleplerin içinde boğulurken bir dost geldi ve beni aldığı gibi bir köyün çamlığına götürdü. Çamların altında, tatlı tatlı esen rüzgarın verdiği rahavet ile birkaç saat dinlendikten sonra, tarlalara indik. Tarlalardan yemlik toplayıp bir suyun başında tuza banıp yedik.

Bu masrafsız tabiat keyfi benim yorgunluk sorunumu çözdü. Şimdi halkın sorunuyla yine kucak kucağa yaşıyorum.

Hafta sonunu iple çekiyorum.


7 Mayıs 2003
Çarşamba
 
Resul Tosun
RESUL TOSUN


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED