T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

'Bu aşk bitmez'

Gaziantepli Mehmet, İngiliz kızı Rachel ile ilişkisinden dolayı 5 yıl 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karar sonrası ağlamaktan gözleri kızaran Rachel "Onu sonsuza kadar seveceğim, bizi kimse ayıramaz" dedi.

Gaziantepli Mehmet Ocak, 14 yaşında olan İngiliz kızı Rachel Lloyd ile ilişkisinden dolayı küçük yaşta kızı alıkoymak ve ırza geçmek suçundan toplam 5 yıl 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararı değerlendiren 15 yaşındaki Rachel Lloyd, "Onu sonsuza kadar seveceğim, bizi kimse ayıramaz'' dedi. Olay tarihinde 14 yaşında olan Rachel ile babası Bob Lloyd, duruşmanın ardından gazetecilere görünmeden adliyeden ayrıldıktan sonra, bir taksiye binerek şehirde bir süre gezdiler. Taksinin şoförü, gezdikleri süre boyunca Rachel'in çok gergin olduğunu, babasının da kızını sakinleştirmeye çalıştığını söyledi. Baba Lloyd, kızının üzülmesini istemediğini belirterek "Yaş sorunu ortadan kalktığında zaten evlenecekler. Neden böyle bir karar çıktı, bilmiyorum" dedi. Bu arada Mehmet Ocak'ın avukatı Yaşar Sağlam, temyiz başvurusunda bulundu.

Baba-kız Gaziantep'i gezdi

Gaziantep'te, Beykonağı Lokantası'na giderek, lahmacun ve kebap yiyen Rachel ve babası, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdılar. Mehmet'i çok sevdiğini, karara çok üzüldüğünü, onu kesinlikle unutmayacağını söyleyen Rachel, "İngiltere'de böyle bir olay yaşansaydı ne olurdu?'' sorusuna, "Eğer böyle bir olay İngiltere'de olsaydı, Mehmet şimdi özgür olurdu'' karşılığını verdi. Baba Lloyd ise "Şimdilik bundan emin değiliz. Bilmiyorum. Kararı adil bulmuyorum. Mehmet'in şu anda hapishanede olmaması gerekirdi" dedi

Ağlamaktan gözleri kızardı

Kararın şaşkınlığını üzerinden atamadığı gözlenen ve ağlamaktan gözleri kızaran Rachel, gözyaşları içerisinde soruları cevaplarken, Mehmet Ocak'tan daha önce olduğu gibi 'Steve'' diye bahsetti. "Steve''i, mahkeme öncesi görememenin üzüntüsünü yaşarken, mahkumiyet kararının kendisinde şok etkisi yaptığını ifade eden Lloyd, şunları söyledi: "Onu sonsuza kadar seveceğim, bizi kimse ayıramaz. İngiltere'den buraya büyük umutlarla gelmiştim. Ona sarılmayı ve ceza almayacağını umut etmiştim. Ama beklediğimiz gibi olmadı. Steve, bir süre daha cezaevinde yatacak. Bu aşkın biteceğini sananlar aldanıyor. Bu aşk bitmeyecek, onu bekleyeceğim.''

Mahkemenin verdiği kararın doğru olduğunu düşünmediğini belirten Rachel, "Sonuçta iki insan birbirini seviyor, kavuşmak istiyor. Ama bu engelleniyor. Onu bekleyeceğim'' dedi. Rachel'in babası Bob Lloyd da mahkumiyet kararına kızının çok üzüldüğünü, bundan dolayı kendisinin de üzgün olduğunu dile getirerek, "İngiltere'den Türkiye'ye umutlu geldik. Ancak umutlarımız boşa çıktı. Doğru ve adaletli bir karar olduğuna inanmıyorum" dedi.



19 Şubat 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED