T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Prag'da Kiev duvarı

Avrupa Kupaları'nda sahasındaki her maçı kazanan Dinamo Kiev'den tek puan alan takım BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, UEFA 4. turunda Çek Cumhuriyeti'nde karşılaşacağı Slavia Prag maçında, Dinamo Kiev' taktiğini uygulayacak. Türkiye Süper Ligi ve Avrupa'nın yenilmezliğini sürdüren tek takımı olan Beşiktaş, UEFA Kupası 4. tur ilk maçında avantajlı dönmenin hesaplarını yapıyor. Dinamo Kiev 'e Ukrayna'da yenilmeyen tek takım olan, Beşiktaş'ın teknik direktörü Lucescu, Prag'da da en az bir beraberlik alabilmek için 3. tur maçının taktiğini uygulayacak. İlhan Mansız'ın cezalı olması sebebiyle tek forvet düzenine göre sahaya çıkacak olan Siyah-Beyazlılar defans futboluna ağırlık vererek mücadele edecekler. 12 Aralık'ta deplasmanda oynanan Prag maçında, orta alanı kalabalık tutarak tek forvetle maça başlayan Beşiktaş'ın, dengeli ve kontrollü bir oyun oynayacağı düşünülüyor. Slavia Prag'ın orta saha elemanlarının, Pancu, Yasin, Maldaraşanu ve Ahmet Yıldırım tarafından markaj altına alıncak olmaları. Bu arada, sakatlığı süren Sergen Yalçın'ın tedavasine devam ediliyor. Sergen'in son kontrolünün bugün kulüp doktoru Ayhan Optur tarafından yapılacağı ve oynayıp oynamayacağına karar verileceği belirtildi.

Yolculuk bugün

Beşiktaş'ın Slavia Prag'la yapacağı maça, saat 10.00'da Türkiye'den 8 uçak gidecek. Beşiktaş, Prag maçına Türkiye'den ve Avrupa'nın bir çok ülkesinden taraftar gidecek. Kartal'ın Slavia Prag'la oynayacağı karşılaşmaya Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'da gidecek. Ulusoy, daha önce de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'daki maçlarına da gitmişti. Perşembe günü saat 21.00'de Slavia Prag'la karşılaşacak olan Siyah-Beyazlılar, cuma günü İstanbul'a dönecek.

Lucescu fedakarlık istedi

Beşiktaş, UEFA Kupası'nda Slavia Prag'la oynayacağı maçın hazırlıklarını dün BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı 2 idmanla tamamladı. Sabah idmanı, düz koşu, tek pas ve yarı sahada çift kale maç şeklinde geçti. Siyah-Beyazlılar, akşam idmanında ise, istasyon ve çift kale maç yaptı. Beşiktaş'ın dün yaptığı antremana, sakat olan Bayram, Tümer ve Sergen katılmadı. İdmandan önce futbolcularıyla bir görüşme yapan teknik direktör Mircea Lucescu, "Slavia Prag karşılaşmasında, herkes tam saha pres uygulayacak. Hiç kimse paniğe kapılmayacak. Henüz daha bir başarı yapmış sayılmayız. Slavia Prag'dan avantajlı bir skorla dönersek ilk hedefimize varmış olacağız. Bu maçlarda bütün futbolculardan fedakarlık istiyorum" dediği öğrenildi. Kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek olan İlhan Mansız ise, "Arkadaşlarım benim yokluğumu aratmayacaklar" dedi.

Kaleyi gole kapadı

Beşiktaş'ın başarılı file bekçisi Cordoba ligde İstanbulspor maçı hariç görev yaptığı son 5 maçında da gol yemedi.

Spor Yazarları
Hürol Bilal :
Beşiktaş'ta tarihe geçen isim Nevzat Demir
 
TERİM'in keyfi yerinde
Yeni transferlerin takıma büyük güç kattığını söyleyen Terim, bu oyuncularla büyük başarılara imza atacaklarını belirtti.
ORTEGA'nın rotası şaştı
El İttihad ile 3 aylık sözleşme imzalayan Arjantinli yıldız, cuma günü yeni takımıyla ilk maçına çıkacak.
İşleri erken bitti
Süper Lig'de 10 teknik direktör sezon sonunu göremedi.
Sinan ünvan peşinde
Başarı boksörümüz Sam, hedefinin profesyonel boksta Türk olarak bir ilke imza atmak istediğini belirterek "Hedefim 2 yıl içinde Dünya Şampiyonu olmak" dedi.
Mehmet potaya set çekti
Çalımbay: Türkiye için oynayacağız
AYBABA memnun
Diyarbakır gurbette çalıştı
Yoğun kar yağışı nedeniyle Diyarbakır'a dönemeyen Diyarbakırspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarına Ankara'da başladı. Teknik direktör Ümit Kayıhan, THY'nin Ankara-Diyarbakır uçak seferinin kar yağışı nedeniyle iptal edilmesi üzerine Diyarbakır'a dönemediklerini belirtti. Bu yüzden hafta sonu kendi sahalarında yapacakları Beşiktaş maçı hazırlıklarına Ankaragücü'ne ait tesislerde başladıklarını bildiren Kayıhan, ''Hava koşulları uygun olduğu takdirde bugün Diyarbakır'a döneceğiz. Pazar günkü Beşiktaş maçı hazırlıklarına Ankara'da başladık. Önümüzdeki günlerde zora girmemek için Beşiktaş maçından mutlaka puan almak istiyoruz. Hazırlıklarımızı puan üzerine sürdürüyoruz'' dedi.
19 Şubat 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED