AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
ESK'nın gündemi işsizlik

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener başkanlığında toplanan Ekonomik Sosyal Konsey (ESK) Başkanlık Divanı, işsizlik sorununu masaya yatırdı. Topantıda, istihdamın arttırılması için neler yapılması gerektiği tartışıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener başkanlığında toplanan Ekonomik Sosyal Konsey (ESK) Başkanlık Divanı, istihdamın arttırılması için neler yapılması gerektiği tartıştı.

Şener başkanlığındaki ESK Başkanlık Divanı toplantısına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Rıfat Akyüz ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı katıldı.

İstihdam artırılacak, yatırım ortamı iyileştirilecek

Şener, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Başkanlık Divanı toplantısında 16 Nisan'da gerçekleştirilen Ekonomik Sosyal Konsey toplantısının gündeminde olan 3 maddeye ilişkin tarafların görüşlerinin değerlendirildiğini söyledi. Şener, toplantıda ele alınan konuların başında, işsizlikle mücadele ve istihdam olduğunu söyledi. "İş Güvencesi ve İş Kanunu toplantıda gündeme geldi mi" sorusuna ise Şener, "Gündem maddesinde bu konu da var. 16 Nisan tarihli toplantı da da bu konu ile ilgili gündem maddeleri var. Bu öneriler ilgili kamu kuruluşlarına ve ilgili bakanlıklara intikali yapılacaktır" yanıtını verdi.

Şener, toplantıda ele alınan bir başka konunun ise ESK'nın etkinliğinin arttırılması olduğunu belirterek, tarafların ESK'nın etkinliğinin arttırılmasında hemfikir olduklarını kaydetti. Şener, "ESK Kanunu'nda herhangi bir değişikliğe şimdilik ihtiyaç olmadığı kararına varılmıştır" dedi.

Şener, toplantıda ele alınan bir başka konunun ise, yatırım ortamının iyileştirilmesi olduğunu vurguladı.

Şener: Sözlerimizi yerine getireceğiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Acil Eylem Planı'nda 3 ayda tamamlanması gereken faaliyet adedinin ise 25 olduğunu söyleyen Şener, "Bu faaliyetlerin önemli bir bölümü zamanında tamamlanmıştır" diye konuştu.

Plan'da 6 ayda tümü veya bir kısmı tamamlanması gereken 38 adet faaliyet olduğunu kaydeden Abdüllatif Şener, son derece yoğun ve sıkıntılı bir dış gündeme ve konjöktüre rağmen, hükümet, bakanlıklar, kurum ve kuruluşların, planın uygulanabilmesi için samimi çaba harcadıklarını vurguladı.

 
Sigorta barışı
IMF'ye takıldı

Hükümet'in vergi barışı projesinden sonra SSK ve Bağ-Kur'luları kapsayan sigorta barışı projesi hazırladığı, ancak projenin IMF'ye takıldığı bildirildi.
Nisan enflasyonu yüksek çıkabilir
Gıda ve tekstil fiyatları nedeniyle enflasyonun Nisan'da yüksek çıkabileceğini kaydeden Süreyya Serdengeçti, ancak trendin aşağı doğru döndüğünü söyledi.
Yaşlı otolar müzeye
Hükümet otomobil satışlarının desteklenmesini öngören bir yasa tasarısı hazırlandı.
Çiftçiye dekar başına 16 milyon lira destek
Doğrudan gelir desteği (DGD) ödemelerini yüzde 18,5 arttırıp 13,5 milyon liradan 16 milyon liraya yükselten genelge yürürlüğe girdi.
Yatırım yapan teşvik edilmeli
Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İtalya'da 40 milyon dolarlık bir fabrikanın kendilerine bedava verildiğini öne sürerek, Türkiye'nin de yatırımcıları teşvik etmesi gerektiğini söyledi.
Borsa ve dolar inişe devam etti
Darphane binası hastane oluyor
18 yılda tamamlanamayan Bahçelievler'deki Darphane binası, Sağlık Bakanlığı'nca hastaneye dönüştürülecek
İşçiler yeni haklarla tanışacak
TBMM gündeminde bulunan İş Yasa Tasarısı, Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan yeni haklar getiriyor.
3 Mayıs 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED