AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Ahu'lu geceler

CNBC-e'den CNN Türk'e transfer edilerek Gürkan Zengin'den boşalan koltuğa getirilen Ahu Özyurt, Gece Görüşü'ndeki performansıyla yapılan tercihin doğruluğunu kanıtlıyor.

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU
    Gündemde öne çıkan haberlerin daha geniş kapsamlı bir şekilde işlenmesiyle bültenden çıkıp programa dönüşen gece haberleri, genç ve başarılı sunucularla renkli bir görüntü sunuyor. İnisiyatif kullanma açısından sunucusuna geniş imkan tanıyan gece haberlerinden CNN Türk'teki Gece Görüşü de Ahu Özyurt'un perpormansıyla çok izlenenler arasında...

    Yaklaşık üç ay önce CNBC-e'den CNN Türk'e transfer olan Ahu Özyurt, Editör'ün sunucusu Gürkan Zengin'in ana habere çekilmesi üzerine Gece Görüşü'nün sunmaya başlamıştı. Özyurt, "Editör'den bayrağı devralmak zor ama güzel" diyor

    'Savaşa dahil olsaydık sansürlenirdik'

    Irak savaşı sürecinde bir çok gece TV'de sabahlayan Özyurt, haber kanallarının savaşı dengeli vermek konusunda özen gösterdiklerini söylüyor. Bu süreçte CNN Türk'ün haber verme hakkını kullandığını belirten Özyurt, şöyle devam ediyor: "Allah'a şükür savaşın dışında kaldık. Savaşa dahil olsaydık habercilerin işi daha zor olacaktı. Belki Türk basını da sansürlenecekti. Biz, habercilik açısından Türkiye'nin en iyi haberciliğini yaptık. Resmi netleştirerek, her iki tarafın açıklamalarına da yer vererek, batıda gazetecilik nasıl yapılıyorsa, öyle yaptık. İzleyici bunu her zaman sevmeyebilir, ama doğrusu neyse onu verdik."

    Uzun bir habercilik serüveni

    Ahu Özyurt'un habercilik serüveni ilk özel kanal olan Star'la başlayıp Show TV'yle devam etti. Show TV'nin Ankara bürosunda üç sene boyunca diplomasi ve parlamento muhabirliği yaptı. Bu dönem kendi deyimiyle "habercilik açısından çok öğretici geçti." Susurluk skandalının patladığı sırada atv Haber Merkezi'ndeydi. Burada bir yıl boyunca DGM muhabirliği yaptı. 1997'nin sonlarına doğru dünyada gazeteciliğin en iyi okullarından Colombia

    Üniversitesi'nde gazetecilik masteri yapmaya gitti. Bir yıllık yoğun bir programdan sonra Türkiye'ye döndü ve NTV'ye girdi. 2,5 yıl kadar da burada çalıştı. Bir taraftan muhabirlik yaparken, bir taraftan da Mehmet Binay'la birlikte dış politika ağırlıklı Ateş Çemberi adlı programı yaptı. NTV'nin kardeş kanalı CNBC-e kurulunca ekonomiyi de öğrenmek istediği için oraya geçti ve CNN Türk'e transfer olana kadar Finans Cafe programını hazırlayıp sundu.

    Motorsiklet tutkunu haberci

    CNN Türk'ten önce NTV'de çalışan Ahu Özyurt, Türkiye'nin habercilik açısından tepe iki kurumunu da görmüş olmayı şans sayıyor. Haberciliğin dışında bir hayat düşünmediğini söyleyen Özyurt, Gece Görüşü'yle aralarına karıştığı anchor'lar ailesinden bir dönem birlikte çalıştığı Ali Kırca'nın tarzını beğeniyor. Aynı kanalda çalıştığı Mehmet Ali Birand'ınsa habercik aşkına hayranlık duyuyor. Özyurt, beğendiği anchor Ali Kırca gibi bir Galatasaraylı. Hafta sonlarında fırsat buldukça Galatasaray maçlarına gidiyor. Zaman zaman da motosikletiyle gezerek özgürlüğün tadını çıkarıyor. Siyaset gündemi ile ilgili kitaplar okuyan genç haberci, ilgi alanı ağırlıklı olarak yabancı yayınları takip ediyor.


    Lynch'den bir yol filmi
    Son yılların en başarılı yönetmenlerinden David Lynch imzasını taşıyan Straight'in Hikayesi adlı film, Amerika'nın güneybatısında kuzeydoğusuna yapılan bir yolculuğu anlatıyor.
    73 yaşındaki Alvin Straight, 10 yıl önce kavga ederek ayrıldığı kardeşi Lyne'in hastalık haberini duyunca, yıllar öncesinin küskünlüğüne nokta koymak için bir çim makinesiyle yollara düşer.
    Çim biçme makinesiyle yapılacak yolculuk yola yaya çıkmak gibi bir şeydir ve Alvin bu macera için oldukça yaşlıdır. Ancak o hiç kimseyi dinlemez.
    Straight'in Hikayesi
    (Straight Story) Yön: David Lynch Oyn: Sissy Spacek, Jane Galloway,Joseph Carpenter, Donald Wiegert, Richard Farnsworth (1999/Dram)
    Trt 2 / 22.10

  •  
    Türkçülük ve tehcir tartışması
    Gazeteci Ünal İnanç'ın hazırlayıp sunduğu Aykırı programına, Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Prof. Dr. Umay Türkeş katılıyor.
    "Türkçülük, Turancılık, Atatürk Milliyetçiliği nedir?", "3 Mayıs Türkçüler gününün anlam ve önemi nedir?", "Toplumumuza milli kimlik, milli tarih ve dil bilinci nasıl kazandırılabilir?" sorularının tartışılacağı programda yıllardır tartışması bitmeyen Ermeni Tehciri olayı da konuşuluyor.
    Stv / 11.30

    Kadın sorunları ile Karşı Karşıya
    Ayşe Böhürler'in hazırlayıp sunduğu Karşı Karşıya programında, genelevden kaçan kadınların hikayesi ekrana getiriliyor. Genelevden ayrılmak isteyenlere kucak açan Şefkatli Kalpler Derneği'nin girişimleri ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in desteğiyle doğuda bir genelevden kaçan kadınların hikayesinin ekrana getirileceği programa Şefkatli Kalpler Derneği Halkla İlişkiler sorumlusu Melike Hepdemir konuk.
    Kanal 7 / 11.45

    Doğal hayatın acımasız avcıları
    BBC yapımı yeni bir belgesel başlıyor bugün. Avcının Günlüğü adını taşıyan belgeselde, av ve avcının hayatta kalma savaşı hikaye ediliyor. İlginç hayvanlar ve görüntülerle tabiatın değişmeyen dengesinin gözler önüne serileceği belgeselin ilk bölümünde, yalnız avlanan ve avına başkasını ortak etmeyen canlıların ilginç teknikleri ekrana getiriliyor. Çita'nın hızı, yılanın zehiri, leoparın mükemmel kamuflaj yeteneği gibi...
    Kanal 7 / 00.30

    Şarkılı, türkülü bir eğlence...
    Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Mahmut Tuncer'in sunduğu show programına Songül Karlı ve Tarık konuk oluyor. Songül Karlı'nın en sevilen halk müziği eserlerini seslendireceği programda, Biri Bizi Gözetliyor evinden çıktıktan sonra albüm yapan Tarık da kendi şarkılarını seslendiriyor. Program, izleyiciye eğlenceli bir gece vadediyor.
    Kanal 7 / 21.30

    Evden atma planında son nokta
    Ayrılsak da Beraberiz'de, Teoman ve Berna arasındaki amansız savaş sürüyor. Teoman Berna'yı evden atmak için onunla iddiaya girmeye karar veriyor. Berna ve Serpil'i dört saat içinde güldürebileceğini iddia eden Teoman ve Feridun akla hayale gelmez numaralarla amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar.
    Atv / 20.20
    3 Mayıs 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED