T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


FENER'İN AKORDU BOZUK
İlk yarısı gol sağanağı şeklinde geçen maçta Niyazi'nin kendi kalesine attığı golle öne geçen F.Bahçe, peşpeşe yediği gollerle maçı kaybederken, boş pozisyonda pas vermek yerine çalım atan Yusuf, tribünlerin tepkisini çekti.

SPOR YAZARLARI

Güray Soysal:
Şampiyonluk mu? neyinize gerek...
Ali Gümüş:
Kafa avcıları
Duyun bu çığlığı
HAKLARINI İSTEDİLER
Kız öğrencilerin bir kısmına uygulanan eğitim yasağı sebebiyle okullarına alınmayan M.Ü. İlahiyat Fakültesi öğrencileri, düşünce ve ifade özgürlüğünün tamamen kaldırılmasına birkaç gün kala düzenledikleri toplantıda haklarını istediler.

KIRGIN VE YORGUN
Birçok sanatçı, yazar, ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi ile öğrencilerin katıldığı toplantıda öğrenciler kişisel tercihleri sebebiyle 'cinsiyet ayrımı'na tâbi tutulduklarını, 'kırgın ve yorgun gençler olmaya sevkedildiklerini" hatırlattılar.

Sabıkalının biri bizi denetliyor
Bush'u sarsan Enron skandalının içinden ikinci bir dev çıktı. Enron şirketinin mali denetimini üstlenen ve birçok önemli belgeyi imha ederek şirketin borçlarını gizleyen denetçi firma Andersen'in, Türkiye'de de önemli denetim işlerine imza attığı anlaşıldı.

Türkler Avrupa'yı mahkum etti
Avrupa ülkeleri bu kez AİHM'de mahkum oldu. İrlanda, Hollanda, Güney Kıbrıs, Bulgaristan ve Yunanistan'da yaşayan 9 Türk yaşadıkları ülkeleri AİHM'ye şikayet edip onbinlerce dolar tazminat kazandı.

Guantanamo'da Türk esir
Alman Der Spiegel dergisi, ABD askerlerinin Afganistan'da yakaladıkları ve Küba'daki Guantanamo Askeri Üssü'ne göndermeye hazırlandıkları Taliban savaşçıları arasında 19 yaşındaki bir Türk'ün de bulunduğunu yazdı.

 
Sendikalar: Herkes tehdit altında
Türkiye'nin en büyük sendikaları Türk-İş, DİSK ve Hak-İş ile bazı sivil toplum örgütleri uyum yasa tasarısını "tehdit" olarak niteledi.
Arınç: Ülke cezaevine dönüştürülüyor
Bülent Arınç, 312. ve 159. maddenin bu haliyle yürürlüğe girmesi durumunda Türkiye'nin "açık cezaevi" ve suskun insanlar ülkesi olacağını söyledi.
SP: Susturulmuş bir Türkiye isteniyor
Uyum yasa tasarısının ülkeyi geri götüreceğini belirten SP Genel Başkan Yardımcısı Esengün, "Türkiye artık susturulmuş bir Türkiye haline getirilmek isteniyor. Burada yapılacak tek iş, Sayın Adalet Bakanı'nın istifa etmesidir" dedi.
Akçalı: Ateşle oynamayın
Avrupa Konseyi üyesi Rumen Tudor'un, "Ayasofya, Hristiyanlar'ın ibadetine açılsın" teklifini, DYP'li Akçalı, "Ateşle oynuyorlar" diye yorumladı.
Gezegen yaşınız kaç sizin? 18 yaşında ve 45 kilo ağırlığında "fidan" gibi olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Jüpiter'de 113 kiloya ulaşabileceğiniz, Merkür'de 74 yaşında bir ihtiyar olabileceğiniz hiç aklınıza geldi mi?
27 Ocak 2002
Pazar

PİYASALAR
Dolar 1.342.000
Euro 1.164.000
Altın (Cum.) 82.000
Borsa 12.870

Türkiye'de Hava
Adana 4 / 17
Ankara -3 / 3
Bursa 4 / 10
Diyarbakır -6 / 9
Erzurum -30 / -9
İstanbul 5 / 10
İzmir 7 / 15
Trabzon 4 / 11
 
   
Y A Z A R L A R
Mehmet Barlas : Ali Bayramoğlu :
Ecevit'in masalları veya siyasetin sonu.. Siyaset ve bilgiden sonra sıra sözde...
Mehmet Ocaktan : Hayrettin Karaman :
312 yetmez, haydi MHP
göster Türk'ün gücünü
Çıplaklık, tahrik, taciz
Taha Kıvanç : Sami Şener :
Alman politacının anlattıklarına devam… Korku ile yaşamak
Mustafa Özel : Nazif Gürdoğan :
Çınar ayakta kalır Global dergah
Rasim Özdenören : Resul Tosun :
Ani hastanın karşı yüzü Arap Müslümanlığı mı
Türk Müslümanlığı mı?
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED